ЛЕГЕНДИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА НАРОДНА ПЕСНА 4

НИКОЛА БАДЕВ, ВАСКА ИЛИЕВА, АЛЕКСАНДАР САРИЕВСКИ, КОЧО ПЕТРОВСКИ

1ЧупурликаКочо Петровски2:41
2Зачукале, зачукале тапанитеНикола Бадев, Александар Сариевски2:11
3Што си налутено либеВаска Илиева, Никола Бадев2:07
4Ацано, млада невестоНикола Бадев2:24
5Нели ти реков, не оди самаАлександар Сариевски1:33
6Дојди либе до вечерВаска Илиева2:20
7Бог да бие Русе твојта мајкаНикола Бадев2:33
8Ергенско ороКочо Петровски2:18
9Подај, моме, рака тиАлександар Сариевски3:25
10Ор, невесто СтојанчицеАлександар Сариевски, Васка Илиева4:27
11Што кучиња лајатВаска Илиева2:33
12Бог да бије мојта мајка, маќејаНикола Бадев, Васка Илиева3:13
13Зошто ме мачиш, судбино клетаВаска Илиева3:19
14Тешка беше нашата разделбаНикола Бадев3:40
15Осман-Ага ороКочо Петровски2:30
16Само седиш лично СтојнеАлександар Сариевски2:27
17Кој што ме чује да пеамВаска Илиева3:13
18Две срца се денес разделуваатВаска Илиева, Александар Сариевски3:30
19Болен лежи млад СтојанВаска Илиева, Никола Бадев3:03
20Разболе се младо МакедончеНикола Бадев2:53
21Што не спиеш лично момеАлександар Сариевски, Васка Илиева2:37
22Фросино, моме убавоНикола Бадев5:41
23Јана грло заболелоАлександар Сариевски, Никола Бадев2:20
24Дечиња гугутчињаВаска Илиева, Александар Сариевски3:34
25Леле Димче, трчај лажиАлександар Сариевски2:41
26ПајдушкатаКочо Петровски2:39
27Ајде, мори Васе, ВасеНикола Бадев3:26