ЛЕГЕНДИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА НАРОДНА ПЕСНА 3

НИКОЛА БАДЕВ, АЛЕКСАНДАР САРИЕВСКИ, ВАСКА ИЛИЕВА, КОЧО ПЕТРОВСКИ

1Македонијо, земјо роденаВаска Илиева3:46
2Послушајте патриотиНикола Бадев3:38
3Јано, Јанке, кумановкеВаска Илиева1:33
4Прилепските ергениАлександар Сариевски2:36
5Василке, млада невестоВаска Илиева, Александар Сариевски2:01
6Бреј, ѓурчин Стојне убавоНикола Бадев, Александар Сариевски1:36
7Јунак врви низ полјана зеленаНикола Бадев2:19
8В’ недела дојде едно лудо, младоВаска Илиева3:26
9Запеј ми песна, што ме радуваАлександар Сариевски3:15
10Разиграни циганиКочо Петровски3:16
11Љиљано, моме убавоНикола Бадев, Васка Илиева1:49
12Собрале ми се сватовиВаска Илиева, Александар Сариевски2:00
13Шетам горе, шетам долеАлександар Сариевски, Никола Бадев1:35
14За кого си чуваш, Дано, очитеНикола Бадев2:44
15Кога се мажеше, што ти се чинешеВаска Илиева2:50
16Ах, мори мајко, што ме не мажишНикола Бадев, Васка Илиева2:46
17Зајко кокорајкоАлександар Сариевски4:06
18Крушевско ороКочо Петровски3:17
19Василка стои на портиВаска Илиева3:11
20Ајде, дали знаеш, паметиш Милице – кажи Јано, кажи душоНикола Бадев6:52
21Кито моме, Кито мориВаска Илиева2:20
22Кочово ороКочо Петровски2:56
23Девојче, девојче не стој спроти менеАлександар Сариевски1:44
24Кандисуј бре лудо, младоНикола Бадев4:22
25Мори моме, што не дојдешАлександар Сариевски, Васка Илиева2:58
26Ој, ти момеНикола Бадев, Васка Илиева2:38
27Играорна фантазијаКочо Петровски2:23