ЛЕГЕНДИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА НАРОДНА ПЕСНА 2

НИКОЛА БАДЕВ, ВАСКА ИЛИЕВА, АЛЕКСАНДАР САРИЕВСКИ, КОЧО ПЕТРОВСКИ

1Денес над Македонија се раѓаНикола Бадев, Васка Илиева, Александар Сариевски2:09
2Зајди, зајди јасно сонцеАлександар Сариевски4:35
3Ферман дојде од СтамболаНикола Бадев3:10
4А бре Македонче, каде се спремашНикола Бадев, Александар Сариевски1:46
5Кога војници тргнавмеНикола Бадев4:35
6В’ недела дојде лудо, младоНикола Бадев, Александар Сариевски, Васка Илиева2:59
7Песна за Гоце ДелчевВаска Илиева2:31
8Излегол Јане СанданскиВаска Илиева, Никола Бадев2:27
9Песна за КараѓулеВаска Илиева, Александар Сариевски3:13
10Оро Ибраим ОџаКочо Петровски, Александар Сариевски2:47
11Дигни си Маро, Марче, очитеАлександар Сариевски, Никола Бадев, Васка Илиева3:05
12Огин гори во селотоВаска Илиева, Никола Бадев2:22
13Давај ме мамо, мори, млада партизанкаВаска Илиева3:31
14Прошетал Димчо, рашетал, низ Леринските малиНикола Бадев2:20
15Моминско оро армоникиКочо Петровски, Александар Сариевски3:00
16Зошто ми се срдиш либеВаска Илиева4:35
17Море каде се чуло виделоАлександар Сариевски4:16
18Ој, Коруме море, ти мил КорумеВаска Илиева5:47
19За Арменско 1903 годинаАлександар Сариевски7:03
20Билјане, моме убавоНикола Бадев3:49
21Нани, нани Димче, во шарена лулкаВаска Илиева2:17
22Ах, море мажу, јас ќе ти умрамВаска Илиева, Александар Сариевски2:27
23Силен матен Вардар течеАлександар Сариевски, Никола Бадев2:44
24Песна за катастрофата на СкопјеВаска Илиева, Никола Бадев3:27