ДЕСПИНА – СТАРОГРАДСКИ ПЕСНИ

1Чифте, чифте?
2Немам мило, немам драго?
3О Јано, Јано?
4Ја излези стара мајко?
5Мој галабе?
6Налеј, налеј?
7Во влашкото маало?
8Ајде сонце зајде?
9Таму долу Битола?
10Збогум мајко јас отидов?
11Бог да бие Русе твојта мајка?
12Ах пиле мое, гулапче мое?
13Сношти минав крај рајската градина?
14Кате седи на пенџере?
15Марие, дилбер бела Марие?
16Вино пијам, ем ракија?